cc cyprus

Ολοκληρώθηκαν και δημοσιεύτηκαν πρόσφατα οι μεταφράσεις της τελευταίας έκδοσης των αδειών Creative Commons 4.0 στην ελληνική γλώσσα.

 

Το έργο της μετάφρασης υλοποιήθηκε από επιστημονική/ερευνητική ομάδα του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, υπό την επιστημονική καθοδήγηση και επίβλεψη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Νομικής, κ. Τατιάνας Ελένης Συνοδινού. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτέλεσε την επικεφαλής οντότητα για τη μετάφραση (Public Lead και Legal Lead), κατόπιν υπογραφής σχετικής συμφωνίας (Memorandum of Understanding) με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Creative Commons.

 

Σχετική ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2018 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, ως απόρροια Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη το 2016 μεταξύ του Πανεπιστημίου, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και της δικηγορικής εταιρίας «Ιωαννίδης και Δημητρίου Δ.Ε.Π.Ε.» για τον σχηματισμό της Κυπριακής Ομάδας Συνεργατών Creative Commons (Creative Commons Affiliate Team) για τη διάδοση και προώθηση των αδειών στην κυπριακή κοινωνία.

 

Τα κείμενα των έξι (6) μεταφρασμένων στα ελληνικά πρότυπων αδειών (αλλά προσαρμοσμένων στην κυπριακή έννομη τάξη) οριστικοποιήθηκαν σε συνεργασία και με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ και είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: https://creativecommons.org/choose/?lang=el και http://www.ucy.ac.cy/creativecommonscy/cc.

 

Πηγή: http://www.ucy.ac.cy/creativecommonscy/epikerotita?showall=&start=4

http://www.pi.ac.cy/pi/index.php?option=com_content&view=article&id=1973&Itemid=465&lang=el

 

Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΔΕΙΕΣ & ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ...

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ...

ΜΟΥΣΙΚΗ&ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: Η ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΕΠΙ&ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ANEY ΕΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ GEA (ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ)