thelegal bay

Ενεργοποιήθηκε το επίσημο εθνικό portal με τον εύγλωττο τίτλο TheLegalBay.gr, το οποίο έχει σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τις διαδικτυακές πλατφόρμες που διαθέτουν νόμιμα προστατευόμενο περιεχόμενο στην Ελλάδα.

 

Το TheLegalBay είναι μία πρωτοβουλία του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ). Ο ΟΠΙ συγκεντρώνει στο TheLegalBay τους ιστοτόπους που απευθύνονται στην ελληνική αγορά και παρέχουν νόμιμες διαδικτυακές υπηρεσίες προσφοράς περιεχομένου που προστατεύεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή/και συγγενικά δικαιώματα, όπως μουσικά έργα, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και σειρές, ηλεκτρονικά βιβλία (ebooks), βιντεοπαιχνίδια και αθλητικές εκδηλώσεις/γεγονότα.

 

 

Μέσω του εν λόγω portal, παρέχεται σε εθνικό επίπεδο η δυνατότητα στους χρήστες να αναζητήσουν και να εντοπίσουν εύκολα και γρήγορα δημιουργικό περιεχόμενο, το οποίο φέρεται να έχει νομίμως δημοσιευθεί στο διαδίκτυο. Σκοπός του TheLegalBay είναι να κατευθύνει τους χρήστες που αναζητούν περιεχόμενο στο διαδίκτυο προς τους νόμιμους ιστοτόπους ως εναλλακτική πρόταση έναντι των ιστοτόπων που καθιστών προσβάσιμο στο κοινό περιεχόμενο χωρίς τις απαιτούμενες άδειες εκ μέρους των δικαιούχων (πρβλ. The Pirate Bay).

 

Το TheLegalBay εντάσσεται στο δίκτυο Agorateka που δημιούργησε το Γραφείο για τη Διανοητική Ιδιοκτησία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Παραβίαση των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας (European Observatory on Infringements of Intellectual Property Rights). H Agorateka είναι μία πανευρωπαϊκή διαδικτυακή πύλη που συγκεντρώνει εθνικές διαδικτυακές πύλες, όπως το TheLegalBay από συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές χώρες και ιδίως από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Πηγή: www.thelegalbay.gr

 

Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΙ

Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΔΠΠΙ

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΠΡΟΣΒΟΛΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (ΕΔΠΠΙ) ...