Cocktail Bar Kleines Phi in Hamburg 4

 

Ήδη με τον Νόμο 4442/2016, ο οποίος αποσκοπεί στην απλούστευση της ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), μέσω αντικατάστασης του υφιστάμενου καθεστώτος αδειοδότησης με καθεστώς γνωστοποίησης λειτουργίας, καταργήθηκε η χορήγηση άδειας χρήσης μουσικής ή μουσικών οργάνων στα καταστήματα αυτά από τον κατά τόπο αρμόδιο Δήμο. Έτσι, ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας που προτίθεται να κάνει χρήση μουσικής ή χρήση μουσικών οργάνων υποχρεούται πλέον να προβεί σε σχετική δήλωση χρήσης μουσικής, την οποία θα πρέπει να συμπεριλάβει στην γνωστοποίηση λειτουργίας που οφείλει να υποβάλει προς το Δήμο.

 

Εν αναμονή της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής απόφασης που προβλέπει ο Νόμος (άρθρο 36 παρ. 1), η οποία ακόμη δεν έχει εκδοθεί και η οποία θα καθορίζει, μεταξύ άλλων, το περιεχόμενο, τη διαδικασία και κάθε άλλο σχετικό θέμα με την ως άνω γνωστοποίηση, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ερμηνευτική Εγκύκλιο αναφορικά με τη γνωστοποίηση χρήσης μουσικής για τη μεταβατική περίοδο από την έναρξη ισχύος του Νόμου μέχρι την έκδοση της ως άνω ΚΥΑ.

 

Ειδικότερα, στις περιπτώσεις πρόθεσης χρήσης μουσικής ή μουσικών οργάνων σε ΚΥΕ κατόπιν λήξης της υφιστάμενης αδείας ή χρήσης μουσικής για πρώτη φορά, και μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ, υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου απλή γνωστοποίηση με το ακόλουθο περιεχόμενο:

 

«Με την παρούσα ο υπογράφων …………., (ή ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ……….., με έδρα ……….) κάτοικος ………., διατηρώ κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού …………… με την επωνυμία ………… και γνωστοποιώ ότι θα προβώ σε χρήση μουσικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 παρ. 1 του Ν. 4442/2016.»

 

Βεβαίως, η υποχρέωση του επιχειρηματία καταστήματος υ.ε. για λήψη της κατάλληλης άδειας πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για δημόσια εκτέλεση προστατευόμενου ρεπερτορίου (εκπροσωπούμενου ή μη από ΟΣΔ) ασφαλώς και διατηρείται, ακόμα και αν δεν αποτελεί περιεχόμενο της ως άνω γνωστοποίησης, όπως ρητά ορίζει το άρθρο 29 παρ. 4 του Ν. 4442/2016.

 

Επιμέλεια: Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος πνευματικών δικαιωμάτων

Πηγή: www.ypes.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΕ Κ.Υ.Ε.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ&ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΑΞΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΟΣΔ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. 2121/1993 ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

ΜΟΥΣΙΚΗ&ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: Η ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΕΠΙ&ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ANEY ΕΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ GEA (ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ)