thelegal bay

Ενεργοποιήθηκε το επίσημο εθνικό portal με τον εύγλωττο τίτλο TheLegalBay.gr, το οποίο έχει σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τις διαδικτυακές πλατφόρμες που διαθέτουν νόμιμα προστατευόμενο περιεχόμενο στην Ελλάδα.

 

Το TheLegalBay είναι μία πρωτοβουλία του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ). Ο ΟΠΙ συγκεντρώνει στο TheLegalBay τους ιστοτόπους που απευθύνονται στην ελληνική αγορά και παρέχουν νόμιμες διαδικτυακές υπηρεσίες προσφοράς περιεχομένου που προστατεύεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή/και συγγενικά δικαιώματα, όπως μουσικά έργα, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και σειρές, ηλεκτρονικά βιβλία (ebooks), βιντεοπαιχνίδια και αθλητικές εκδηλώσεις/γεγονότα.

 

Μέσω του εν λόγω portal, παρέχεται σε εθνικό επίπεδο η δυνατότητα στους χρήστες να αναζητήσουν και να εντοπίσουν εύκολα και γρήγορα δημιουργικό περιεχόμενο, το οποίο φέρεται να έχει νομίμως δημοσιευθεί στο διαδίκτυο. Σκοπός του TheLegalBay είναι να κατευθύνει τους χρήστες που αναζητούν περιεχόμενο στο διαδίκτυο προς τους νόμιμους ιστοτόπους ως εναλλακτική πρόταση έναντι των ιστοτόπων που καθιστών προσβάσιμο στο κοινό περιεχόμενο χωρίς τις απαιτούμενες άδειες εκ μέρους των δικαιούχων (πρβλ. The Pirate Bay).

 

Το TheLegalBay εντάσσεται στο δίκτυο Agorateka που δημιούργησε το Γραφείο για τη Διανοητική Ιδιοκτησία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Παραβίαση των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας (European Observatory on Infringements of Intellectual Property Rights). H Agorateka είναι μία πανευρωπαϊκή διαδικτυακή πύλη που συγκεντρώνει εθνικές διαδικτυακές πύλες, όπως το TheLegalBay από συμμετέχουσες Ευρωπαϊκές χώρες και ιδίως από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Πηγή: www.thelegalbay.gr

 

Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΙ

Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΔΠΠΙ

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΠΡΟΣΒΟΛΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (ΕΔΠΠΙ) ...

icil2019

 

Με μεγάλη επιτυχία έλαβαν χώρα, για ένατη φορά, οι εργασίες του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου του Δικαίου και της Δεοντολογίας της Πληροφορίας (ICIL 2019) στη Ρώμη, 11-13 Ιουλίου 2019, συνδιοργάνωση των Πανεπιστημίων του St Anselmo και Tor Vergata της Ρώμης, της ερευνητικής ομάδας του Ιονίου Πανεπιστημίου IHRC, του ΤΑΒΜ του Ιονίου Πανεπιστημίου και της διεθνούς εταιρείας για τη δεοντολογία και την τεχνολογία της πληροφορίας INSEIT.

Στο διεθνές συνέδριο παρουσιάστηκαν 44 επιλεγμένες μετά από κρίση εργασίες, από επιστήμονες που ήρθαν στη Ρώμη από την Αυστραλία, τη Βραζιλία, το Ιράν, τις ΗΠΑ, τη Φινλανδία και πολλές άλλες χώρες.

Συνδιοργανωτές από την πλευρά της Ιταλίας ήσαν ο Δρ φιλοσοφίας του δικαίου και διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Τor Vergata της Ρωμης Antonio Marturano και ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Tor Vergata Marco Innamorati. Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου διετέλεσε η Αν. Καθηγήτρια ΤΑΒΜ Μαρία Κανελλοπούλου-Μπότη. Οι εργασίες έγιναν δυο μέρες στο Πανεπιστήμιο του San Anselmo, και μια μέρα στο Πανεπιστήμιο του Tor Vergata.

Οι θεματικές του συνεδρίου αφορούσαν όλα τα μεγάλα θέματα του δικαίου και της δεοντολογίας της πληροφορίας όπως η πνευματική ιδιοκτησία, η ιδιωτικότητα, τα κοινωνικά δίκτυα, ο νέος Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η Οδηγία για την ενιαία ψηφιακή αγορά, το δίκαιο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η ευθύνη των παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών, ζητήματα που άπτονται της φιλοσοφίας της πληροφορίας και της ψυχολογίας σε σχέση με την πληροφορία, αλλά και πολλά άλλα θέματα, διατηρώντας σταθερό τον χαρακτήρα του ICIL ως ένα διεπιστημονικό διεθνές συνέδριο με επίκεντρο την έννοια της πληροφορίας, και σε σχέση (αλλά όχι μόνο) με την τεχνολογία της πληροφορίας.

 

Key note speeches

H πρώτη κύρια ομιλήτρια, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νάνσυ Πουλούδη ανέπτυξε το θέμα «Digital technology: emancipating or binding»?» επικεντρώνοντας σε μια νέα έννοια, εκείνη της ψηφιακής χειραφέτησης (digital emancipation).

Ο δεύτερος κύριος ομιλητής Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Τρέντε της Ιταλίας, Mauro Barberis ανέπτυξε το θέμα 'Three explanations of (e-)populism: Homo oeconomicus, Homo  psychologicus, Homo digitalis'. 

 

Άλλες εισηγήσεις

Στο διεθνές συνέδριο παρουσιάστηκε από το έργο του ΤΑΒΜ για την αρχειοθέτηση ιστού η εργασία με τίτλο «Τhe idea for an open norm for Text and Data mining» (M. Bottis., M. Papadopoulos, P. Ganatsiou, C. Zabakolas), ενώ από το έργο «Το νέο δίκαιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων» παρουσιάστηκε η εργασία με τίτλο «General Data Protection Regulation: new ethical and constitutional aspects, along with new challenges to information law» (M. Bottis, F. Panagopoulou, A. Mihailaki, M. Nikita).

Από το ΤΑΒΜ συμμετείχαν επίσης με ομιλίες τους το μέλος ΕΔΙΠ Α. Παυλογιάννης και η διδάσκουσα Βιχελμίνα Ζάχου, ενώ το συνέδριο παρακολούθησαν ενεργά και με παρεμβάσεις τους οι φοιτήτριες του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΑΒΜ Αγγελική Γεωργοτά, Έφη Αυγερινού, Ελισάβετ Δεληγιάννη, και Μαρία Πριτσιούλη. Στο συνέδριο συμμετείχε και η Μαρία Μαυρωνά, διοικητικό στέλεχος του ΤΑΒΜ.

Επίσης, ανάμεσα σε πλήθος αξιόλογων συμμετοχών, η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Λ. Μήτρου, παρουσίασε εισήγηση με τίτλο «Data protection and Artificial Intelligenceis the general data protection regulation (GDPR) “Artificial Intelligence proof”? και ο Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος (ΙPrights.GR) και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στη Νομική Σχολή Αθηνών παρουσίασε εισήγηση με τίτλο «Works as Data: Assessing Machine Learning from an EU Copyright Law perspective».

Το συνέδριο έκλεισε το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιουλίου 2019 στον όμορφο κήπο του Πανεπιστημίου του San Anselmo με ένα μουσικό και θεατρικό δρώμενο από φοιτητές της σχολής μουσικής και θεάτρου του Πανεπιστημίου αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι το διεθνές συνέδριο ICIL έχει γίνει άλλες οκτώ φορές, σε Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη και επίσης στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής το 2016 και στην Αμβέρσα, Βέλγιο, το 2018.

 

Πηγή: https://ionio.gr/gr/news/12359/

Επιμέλεια: Μ. Μπότη, Αν. Καθηγήτρια ΤΑΒΜ

Δρ. Θεόδωρος ΧίουΔικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας(Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: 9th INTERNATIONAL CONFERENCE ON INFORMATION LAW AND ETHICS – ΙCIL 2019

7th INTERNATIONAL CONFERENCE ON INFORMATION LAW (ICIL) 2016 ...

8th INTERNATIONAL CONFERENCE ON INFORMATION LAW AND ETHICS – ΙCIL 2018

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

16th NETTIES CONFERENCE: ACCESS TO KNOWLEDGE IN THE 21st CENTURY

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ»

ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ "ΠΑΙΔΙ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ-INFOKID 2017"

rock

 

Συστάθηκε στις 25 Ιουνίου 2019 νέος Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων στο χώρο των μουσικών έργων.

Πρόκειται για την ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ - ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ με διακριτικό τίτλο «ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΔΕΜ».  Για το εξωτερικό η επωνυμία αναφέρεται ως «MUSIC WORKS RIGHTHOLDERS COLLECTIVE MANAGEMENT ORGANIZATION LIMITED LIABILITY COOPERATIVE» και ο διακριτικός τίτλος «RIGHTHOLDERS COOPERATIVE EDEM».

Ο νέος ΟΣΔ λαμβάνει τη μορφή Αστικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης, με έδρα την Αθήνα και το Καταστατικό του υπογράφεται από 151 μέλη (πράξη καταχώρησης Ειρ. Αθηνών υπ’ αρ. 16/2019). Η εν λόγω νομική μορφή προβλέπεται ρητώς στο άρθρο 8 παρ. 3 ν. 4481/2017 και εξ ορισμού ανήκει/ελέγχεται από τους δημιουργούς και οργανώνεται σε μη κερδοσκοπική βάση (βλ. και άρθρο 3 παρ. 1 α) ν. 4481/2017).

Aσφαλώς, η ΕΔΕΜ θα πρέπει να λάβει άδεια λειτουργίας από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 4 ν. 4481/2017.

 

Από την ΑΕΠΙ στην ΕΔΕΜ μέσω ΕΥΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι κατ’ εφαρμογή του άρθρου 51Α στον Ν. 4481/2017 και σε συνέχεια της ανάκλησης της άδειας της ΑΕΠΙ από τον ΟΠΙ (Μάιος 2018), αρμόδιος φορέας για την άσκηση της συλλογικής διαχείρισης των δικαιωμάτων-μελών του εν λόγω ΟΣΔ κατέστη ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) δια της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης (από τις 7/6/2018), έως ότου τη συλλογική διαχείριση των εν λόγω δικαιωμάτων αναλάβει άλλος ΟΣΔ και το αργότερο για διάρκεια δύο ετών.

Δυνάμει του άρθρου της παρ. 8 του ίδιου άρθρου, η γενική συνέλευση των μελών της ΕΥΕΔ θα αποφασίσει για τον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης, ο οποίος θα αναλάβει τη διαχείριση των δικαιωμάτων τους μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου έκτακτης κρατικής διαχείρισης.

Εν συνεχεία, με κοινή απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού και Οικονομικών θα μεταφέρεται η δραστηριότητα της Ειδικής Υπηρεσίας στον διάδοχο οργανισμό συλλογικής διαχείρισης και θα ρυθμίζονται τα θέματα αποτίμησης των μεταβιβαζόμενων στοιχείων και ο τρόπος καταβολής του ποσού που τυχόν προκύψει από το διάδοχο οργανισμό προς τον ΟΠΙ.

Πάντως, ο νέος ΟΣΔ αναμένεται να αποτελέσει το διάδοχο φορέα της ΕΥΕΔ, δεδομένου ότι φέρεται να έχει την υποστήριξη των σωματείων δημιουργών και των μουσικών εκδοτών.

 

 

Πηγή: https://www.facebook.com/450plus/posts/689348164823271?__xts__%5B0%5D=68.ARBWUVUjbqXrm-gfHxDf2XnjJ528C0xtl5r-sZo4YVKTb5tqGjE3Dd40ahyGOO08nsXqu2fTNdh04_VIIRbQ-tsHsO_Ya2NX7ZDAfXf4agTYUe2uIvHqtkefB9p6XnTJBFrbt0EEfdpXw-1PT829rXf8dlwjxKJGK0Mmkv4P9lI4Mv3tOwS_dPlBtqlLHjiUgbIlh1EL9e8aUf8OCdcr44WFtGF39yZIojKGeGu97F1FBubP8Yvxg-C8lqzSwNDxnz5yTT7QmRfGP-Gvg8QsJdvLzlCTTKpvNoy9AP_DHnzAymh_0VtyFE-yRukBjdn7UHVwqZCRlinNoyfZ_fzkJKA&__tn__=-R

https://www.facebook.com/450plus/photos/a.288997321525026/665844657173622/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARD6K_5q36vbF_CvRvIUz2d9Ab18WQKDzTXMkZI1qL7coRPUeV3cidWznZpNft_UrO63qgQWAdf1oAR9dP7EC1WYPY-MI-SoCXiuBWHOlbK7kSrTb6na479g5SIGIc-kbZcF6K8BZHkUShbFhgEk0J7-xLozAQ-Rfv4kUQDkLTBfEp7TIbFV21wJAZlDf30_y_FSmbZ0c8RQBlQcr_LMkDGNjIAayoGh6uNsCBEKdbrkMl2TsRLOKeA_jY0KoQMc--wMq5KtaXM1dDKH9a7CxbvktSmLRwFITya6iYGYpISBUg4P4AiGHq-l6iKzOEbUJQTtfDQ5O9GJYrP3e88tlEs&__tn__=-R

http://eyed.gr/el/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CF%80%CE%BF%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80%CF%80%CE%BF%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CF%89%CE%BD

https://www.businessregistry.gr/downloadFile/index?key=assemblyDecision&elementId=1772687

 

Photo credit: Freepik.com (@Kate Mangostar)


 

Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Πνευματικών Δικαιωμάτων, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

META-AEΠΙ ΕΠΟΧΗ: Η ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ

ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΣΔ

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΟΣΩΝ ΑΠΟ ΟΣΔ Η ΑΟΔ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΠΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ

ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΕΠΙ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΕΠΙ: ΤΟ [ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ] ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

obi

 

 

Συγκροτήθηκε πρόσφατα το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Α.Β.Ι.), σηματοδοτώντας παράλληλα και την έναρξη λειτουργίας της, με προοπτική την εκκίνηση του προγράμματος μαθημάτων της Ακαδημίας εντός του τελευταίου τριμήνου του 2019.

 

Η σύνθεση του πρώτου ΔΣ της Α.Β.Ι., όπως ορίστηκε με απόφαση του ΔΣ του ΟΒΙ, είναι η εξής:

 

Πρόεδρος, ο Πρόεδρος του ΟΒΙ και του Εποπτικού Συμβουλίου της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΟΔΕ) Δρ Πρόδρομος Τσιαβός (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 343/7.06.2019).

 

Τακτικά μέλη με πενταετή θητεία:

Δρ Λάμπρος Πυργιώτης, μέλος του ΔΣ του ΟΒΙ ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ)

 

Αικατερίνη Μαργέλλου, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια και Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών του ΟΒΙ, με πολυετή εμπειρία σε θέματα Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

 

Δρ Αλέξανδρος Παπαδερός, Deputy of the Office for Research and Innovation – Head of Patents and Licenses, από το Technical University Munich, ειδικός σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας.

 

Δρ Βασίλειος Γρηγορίου, Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

 

Αναπληρωματικά μέλη:

Δρ Άγγελος Τσακανίκας, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικής Αξιολόγησης Τεχνολογικών Συστημάτων της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου(ΕΜΠ) και Αντιπρόεδρος ΔΣ του ΟΒΙ

 

Δρ Αικατερίνη Πραματάρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετέχουν σε αυτό αμισθί.

 

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, «η σύνθεση, που αναλαμβάνει να θέσει τις βάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της, αντικατοπτρίζει την ανάγκη σύνδεσής της με το έργο του ΟΒΙ και ταυτόχρονα με τον τεχνικό και τον ακαδημαϊκό κόσμο της χώρας, αλλά και την ανάγκη αξιοποίησης της εμπειρίας από τα μεγάλα γραφεία μεταφοράς τεχνολογίας του εξωτερικού».

 

 

Ενημερωτική Συνάντηση

Προβλέπεται να πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση στις αρχές Σεπτεμβρίου, στην οποία θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ) Antonio Campinos, με συμμετοχή αντιπροσωπειών από χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΟΔΕ), με αντικείμενο την αναλυτική ενημέρωση για τον ρόλο και τη λειτουργία της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, η οποία «αναμένεται να συμβάλλει σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία στην εκπαίδευση και κατάρτιση των επαγγελματιών της χώρας σε πρακτικά και θεωρητικά ζητήματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας, αρμοδιότητας του ΟΒΙ».

 

 

Ιστορικό

Υπενθυμίζεται ότι η ίδρυση της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας προβλέφθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 31/2019, ΦΕΚ 56/Α/5-04-2019. 

Μεταξύ των κύριων σκοπών της Ακαδημίας περιλαμβάνεται η ανάπτυξη ενός εθνικού συστήματος εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης στον τομέα της βιομηχανικής ιδιοκτησίας που θα οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου του πιστοποιημένου συμβούλου ευρεσιτεχνίας (patent attorney). Επιπλέον, ανάμεσα στους ιδρυτικούς σκοπούς της Ακαδημίας ορίζονται η προώθηση της ισότιμης πρόσβασης σε εκπαιδευτικές ευκαιρίες με αντικείμενο το ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο βιομηχανικής ιδιοκτησίας, αλλά και η συμβολή στην ενίσχυση της ελληνικής καινοτομίας μέσω της βελτίωσης των δεξιοτήτων των χρηστών του ελληνικού, του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Για την εκπλήρωση των σκοπών της, το ΠΔ προβλέπει ότι η Ακαδημία οργανώνει μαθήματα, συνέδρια, σεμινάρια, συμπόσια, εκπαιδευτικές πλατφόρμες (workshops) καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα σε τεχνολογίες εκμάθησης εξ αποστάσεως (e-learning), παρέχοντας χώρο ανάπτυξης επαγγελματικών γνώσεων και ανταλλαγής ιδεών σχετικών με τη βιομηχανική  ιδιοκτησία. Η Ακαδημία πρόκειται να λειτουργεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΟΔΕ), με ομόλογες Ακαδημίες άλλων κρατών και με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ), με ανώτατα Εκπαιδευτικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και με διεθνείς οργανισμούς επιφορτισμένους με συναφή ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, μετέχοντας έτσι στο διεθνές γίγνεσθαι των θεσμών, οργανισμών και επαγγελματιών που δρουν στο πεδίο του δικαίου της βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

 

 


Πηγή: http://www.obi.gr/el/news/%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%B7/

 

Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

 

ΙΔΡΥΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΒΙ

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΒΙ

ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ (TRADE SECRETS)

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΟΙ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ...

ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ...

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΔΕΙΕΣ & ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ...

OPI

Νέα Διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας με τριετή θητεία διορίστηκε η κα Ευαγγελία Βαγενά, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 345/7.6.2019.

H επιλογή ήταν αποτέλεσμα της εισήγησης της επιτροπής αξιολόγησης που είχε συσταθεί σύμφωνα με την οικεία πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (ΦΕΚ (τεύχος ΑΣΕΠ) 1/15.1.2019) για το σκοπό αυτό και η οποία αποτελούταν από τους:

α) Διονυσία Καλλινίκου, ομότιμη καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ,
β) Σύλβια Σταυρίδου, Επίκουρη καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΔΠΘ, και
γ) Αλέξανδρο Κολιοθωμά, L.L.M., δικηγόρο, μέλος του ΔΣΑ.

 

Οι φάκελοι όλων των υποψηφίων, μαζί με τεκμηριωμένη εισήγηση της Επιτροπής, με πλήρη και ειδική αιτιολόγηση βάσει των επιστημονικών προσόντων, της επαγγελματικής εμπειρίας και της συνέντευξης εκάστου υποψηφίου, υποβλήθηκαν στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού η οποία προέβη στον διορισμό, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του ΟΠΙ.

Υπενθυμίζουμε ότι η προκάτοχος, κ. Ειρήνη Σταματούδη, είχε παραιτηθεί το φθινόπωρο του 2018, επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, αδιαφάνεια, διακριτική μεταχείριση και απουσία εποπτείας του ΟΠΙ υπέρ της ΕΥΕΔ (Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης), με επιστολή παραίτησης η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 16.10.2018.

 

Πηγή: www.opi.gr


Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΟΠΙ

ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ...

META-AEΠΙ ΕΠΟΧΗ: Η ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΠΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ

ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΣΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΠΙ ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΕΠΙ ...

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΟΣΩΝ ΑΠΟ ΟΣΔ Η ΑΟΔ

 

money

 

Το δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας παρουσιάζει φορολογικές και κοινωνικοασφαλιστικές πτυχές οι οποίες, αν και απασχολούν πρακτικά τους δικαιούχους πνευματικών δικαιωμάτων και ιδίως τους συνταξιούχους δικαιούχους, δεν τυχγάνουν πάντονε σαφούς ρύθμισης.

Ειδικώς δε, είχε από καιρό τεθεί το ερώτημα του κατά πόσον η είσπραξη εσόδων από εκμετάλλευση πνευματικών έργων ή προστατευόμενων συμβολών από συγγενικά δικαιώματα από συνταξιούχους  χαρακτηρίζεται ως δραστηριότητα μετά τη συνταξιοδότηση η οποία οδηγεί σε περικοπή των κύριων και επικουρικών συντάξεων κατά 60%, κατ' εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 1 Ν. 4387/2016 (Ασφαλιστικός Νόμος "Κατρούγκαλου").

Με πρόσφατη Εγκύκλιο συμπληρώνεται ερμηνευτικά το ισχύον καθεστώς της είσπραξης εσόδων από πνευματικά ή συγγενικά δικαιώματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την από 6/5/2019 υπ’ αρ. Φ.10141/οικ.19892/539 Εγκύκλιo του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης :

  • H λήψη εσόδων από πνευματικά δικαιώματα επί έργων σε καμία περίπτωση δεν συνιστά ανάληψη δραστηριότητας μετά τη συνταξιοδότηση
  • Στους  δε συνταξιούχους οι οποίοι κατέχουν [sic] είτε πνευματικά είτε συγγενικά δικαιώματα, από τα οποία αποκομίζουν έσοδα:
    • αφενός δεν εφαρμόζεται το άρθρο 20 του ν.4387/2016 και ως εκ τούτου δεν προκαλούνται μειώσεις στο ποσό της χορηγούμενης σύνταξης και
    • αφετέρου δεν εισφοροδοτούνται για τυχόν εισοδήματα από τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Εκ της ευρύτητας της διατύπωσης φρονούμε ότι τα επίμαχα έσοδα από πνευματικά δικαιώματα δύνανται να προέρχονται από οποιαδήποτε κατηγορία έργου με την έννοια του άρ. 2 ν. 2121/1993 και ανεξάρτητα από το χρόνο δημιουργίας του.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα είχε αντιμετωπιστεί ερμηνευτικά και στο παρελθόν με την υπ΄ αριθμ. Φ. 80000/οικ.10568/222/16-2-2018, η οποία όμως, όπως αναφέραμε σε σχετική ανάρτηση, δεν διευκρίνιζε ρητώς το καθεστώς των εσόδων από έργα που δημιουργούνται από τον συνταξιούχο κατά την περίοδο της συναξιοδότησης.

 

Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Πηγή: http://www.ypakp.gr/

Image credits: https://www.freepik.com/index.php?goto=74&idfoto=1199227&term=money | Designed by Freepik.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ [ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ]

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

arxeia kallitexnon

Το Εργαστήριο Διεπιστημονικών Ερευνών στη Συντήρηση – Ανάδειξη Εικαστικών Έργων, Βιβλιακού & Αρχειακού Υλικού ΑRTICON της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αρχείων, διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα :

 

«Αρχεία καλλιτεχνών – Προβληματισμοί και προοπτικές για τη διαχείριση και την προστασία τους»

την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019  ώρα 09:00

 

στο Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών "Λεωνίδας Ζέρβας"

Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

 

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδειχθούν ερωτήματα και ζητήματα που απασχολούν σήμερα όσους εμπλέκονται είτε στη δημιουργία, είτε στη διατήρηση και προστασία του αρχείου ενός καλλιτέχνη, να διερευνηθούν πιθανές λύσεις και προοπτικές, αλλά κυρίως να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος σε ένα σύγχρονο επιστημονικό πλαίσιο για την προσέγγιση και διαχείριση του πολύτιμου και μοναδικού αυτού υλικού.

 

Το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης έχει ως εξής:

 

ΕΝΟΤΗΤΑ Α

 

09.00 – 09.30 Προσέλευση

09.30 – 10.00 Χαιρετισμοί

Συντονισμός: ΝΙΚΗΤΑΣ ΧΙΩΤΙΝΗΣ, Κοσμήτορας Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών

και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

 

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου

Δυτικής Αττικής

ΠΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Πρύτανης Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

ΝΙΚΗΤΑΣ ΧΙΩΤΙΝΗΣ, Κοσμήτορας Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού,

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΕΥΗ ΣΑΧΙΝΗ, Διευθύντρια Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης

 

10.00 – 10.15 Το αρχείο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και αρχεία καλλιτεχνών στις

ελληνικές Βιβλιοθήκες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΛΤΣΑΣ, Καθηγητής, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ, Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

                    

10.15 – 10.30 Αρχεία καλλιτεχνών και αρχειακή κοινότητα. Μία ακόμη πρόκληση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Καθηγητής Αρχειονομίας, Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής,

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, Ιστορικός (PhD), Επιστημονικός Συνεργάτης, Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

 

10.30 – 10.45 Αρχεία καλλιτεχνών και σύγχρονες τεχνολογικές προσεγγίσεις. Μιά άλλη "ανάγνωση"

ΑΘΗΝΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, Καθηγήτρια, Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

 

10.45 – 11.00 Το Αρχείο της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου.

Γνωρίζοντας «εκ των έσω» την ιστορία του μουσείου και την ιστορία της Νεοελληνικής τέχνης

ΔΡ  ΤΩΝΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗ, Επιμελήτρια της Συλλογής Γλυπτικής, Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου,

ΕΛΕΝΗ ΜΕΝΤΖΑΦΟΥ, Βιβλιοθηκονόμος, Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου

 

11.00 – 11.10 Ερωτήσεις

Διάλειμμα

 

 

ΕΝΟΤΗΤΑ Β

Συντονισμός: ΝΙΚΗ ΖΑΧΙΩΤΗ, τ. Διευθύντρια Βιβλιοθήκης Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

 

11.30 – 11.45 Ψηφιακή καταγραφή μεγάλων φωτογραφικών αρχείων. Η περίπτωση του αρχείου Δ.Τριανταφύλλου

ΚΩΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

 

11.45 – 12.00 Τρεις γλύπτες στο ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ. Διατήρηση και διαχείριση αρχείων καλλιτεχνών στο Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, Υπεύθυνη Φωτογραφικού Αρχείου, Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο - Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας

ΜΑΤΘΙΛΔΗ ΠΥΡΛΗ, Υπεύθυνη Συλλογής Ελληνισμού Αιγύπτου, Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο - Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας

 

12.00 – 12.15 Το αρχείο του καλλιτέχνη και ο καλλιτέχνης μέσα από το αρχείο του

ΑΜΑΛΙΑ ΠΑΠΠΑ, Αρχειονόμος, Προϊσταμένη Τμήματος Βιβλιοθήκης & Αναγνωστηρίου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια, Γενικά Αρχεία του Κράτους - Κεντρική Υπηρεσία

 

12.15 – 12.30 Αρχεία του ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΓΡΥΠΑΡΗ, Πρόεδρος του Δ.Σ. Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη

 

12.30 – 12.45 Αρχείο Γιάννη Παππά. Από το papier d’emballage, τον σπάγκο και τη σκόνη, στην ψηφιακή εποχή και τις νέες τεχνολογίες

ΖΕΤΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, Ιστορικός τέχνης, Εργαστήριο Γιάννη Παππά – Μουσείο Μπενάκη

 

12.45 – 12.50 Ερωτήσεις

Διάλειμμα - Ελαφρύ γεύμα

 

ΕΝΟΤΗΤΑ Γ

Συντονισμός: ΚΛΕΙΩ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, Πρόεδρος Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

 

13.45 – 14.00 Τα ψηφιακά αρχεία των καλλιτεχνών ως πηγή έμπνευσης και γνώσης: η συμβολή του ΕΚΤ στην τεκμηρίωση της εικαστικής δημιουργίας και στην ανάπτυξη ενός δημόσιου χώρου για την τέχνη.

ΕΛΕΝΑ ΛΑΓΟΥΔΗ

 

14.00 – 14.15 Ψηφιακοί πολιτιστικοί πόροι και υποδομές για τη μάθηση και την εκπαίδευση

ΚΛΕΙΩ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, Καθηγήτρια Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

 

14.15 – 14.30 Αρχεία εικαστικών καλλιτεχνών και προστασία ψηφιοποιημένου υλικού από πνευματική ιδιοκτησία: παρόν και μέλλον "

ΔΡ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΙΟΥ, Δικηγόρος Πνευματικών Δικαιωμάτων, Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

 

14.30 – 14.45 Το «αρχείο ενός καλλιτέχνη». Ζητήματα δεοντολογίας και πρακτικές λύσεις για τη διατήρηση των τεκμηρίων

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΥΛΗΣ, Αναπλ. Καθηγητής Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

 

14.45 – 14.50 Ερωτήσεις

Συζήτηση - Συμπεράσματα

 

H είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής και στην ιστοσελίδα http://articon.lab.teiath.gr


 

Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ, ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΣΔ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΕΥΛΟΓΗ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 49

ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ SPOT ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

ai enas

 

H Ένωση Αστικολόγων διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση με θέμα:

Τεχνητή Νοημοσύνη και Ιδιωτικό Δίκαιο

την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00

στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Ακαδημίας 60 (1ος όροφος), Αθήνα

 

1ος ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:

Σταύρος Κιτσάκης, ΔΝ (Leibniz Universität Hannover), Δικηγόρος
Εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και υποκειμενική ευθύνη

 

2ος ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:

Θεόδωρος Χίου, ΔΝ Δικηγόρος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ
Δημιουργίες Μηχανών και Πνευματική ΙδιοκτησίαΠερισσότερες πληροφορίες: κος Βασίλειος Τερζίδης (6944/832844) και κος Σωτήριος Παπαδόπουλος (6947/903838).

Facebook event: https://www.facebook.com/events/609591052851742/

 

Πηγή: https://www.enas.gr/

Photo Credits: <a href="https://www.freepik.com/free-photos-vectors/background">Background vector created by freepik - www.freepik.com</a>


Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΝΕΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ; ΑΠΟ ΤΗΝ «ΝARUTO» ΣΤΟΝ «BOT DYLAN» ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤ
5o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔiΜΕΕ: ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

CALL FOR PAPERS: 2nd IP RESEARCHERS EUROPE CONFERENCE (IPRE)

2019 law

 

Mε το υπ’ αριθμόν 31/2019 Προεδρικό Διάταγμα το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα (ΦΕΚ Α’ 56/5-4-2019) ιδρύεται Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Hellenic Industrial Property Academy) με το ακρωνύμιο (Α.Β.Ι), με έδρα την Αθήνα.

 

Η Ακαδημία είναι αυτοτελής υπηρεσία του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και ως βασικό σκοπό της έχει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη ενός εθνικού συστήματος εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης στον τομέα της βιομηχανικής ιδιοκτησίας που θα οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου του πιστοποιημένου συμβούλου ευρεσιτεχνίας (patent attorney), κατόπιν φοίτησης και επιτυχούς συμμετοχής στις εθνικές εξετάσεις για τη λήψη της εν λόγω πιστοποίησης.

 

Η εκπλήρωση των σκοπών της Ακαδημίας πραγματοποιείται ιδίως με την οργάνωση μαθημάτων, συνεδρίων, σεμιναρίων, workshops και εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα με αντικείμενο το δίκαιο της βιομηχανικής ιδιοκτησίας και των νέων τεχνολογιών και τεχνογνωσιών.

 

Το π.δ. καθορίζει επίσης το περιεχόμενο και τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την οργανωτική διάρθρωση της Ακαδημίας, καθώς επίσης του όρους εισαγωγής σπουδαστών στην Ακαδημία και τους όρους και προϋποθέσεις πιστοποίησης των συμβούλων ευρεσιτεχνίας.

 

Περαιτέρω, σε Παράρτημα παρατίθεται το Πρόγραμμα Σπουδών της Ακαδημίας καθώς και τα αποδεκτά πτυχία υποψήφιου συμβούλου ευρεσιτεχνίας για κατάθεση αίτησης συμμετοχής και εν συνεχεία λήψης της πιστοποίησης: πρόκειται για πτυχία ΑΕΙ και ΑΤΕΙ του δευτέρου επιστημονικού πεδίου (θετικής ή τεχνολογικής κατεύθυνσης) και του τρίτου επιστημονικού πεδίου (Επιστήμες Υγείας και Ζωής) και ιδίως (όχι περιοριστικά) του κλάδου: Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας, Χημείας, Βιοχημείας, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Μηχανικών, Μηχανολόγων, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Φαρμακευτικής και Γεωπονίας.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω π.δ. εκδίδεται κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 124 ν. 4512/2018, σύμφωνα με το οποίο:


Με προεδρικό διάταγµα που εκδίδεται εντός έξι (6) µηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος [Ιούνιος 2018] και ύστερα από πρόταση των Υπουργών Οικονοµίας και Ανάπτυξης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις πιστοποίησης των συµβούλων ευρεσιτεχνίας, ο φορέας κατάρτισης, το περιεχόµενο των σχετικών προγραµµάτων βασικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και µετεκπαίδευσης, η διάρκειά τους, η διαδικασία πιστοποίησης και έκδοσης των σχετικών διοικητικών πράξεων και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτοµέρεια

 

Το πλήρες κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος για την Ίδρυση της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας είναι διαθέσιμο εδώ: http://www.iprights.gr/images/fek-56-2019.pdf


photo credits: Freepik.com
Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΒΙ

ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ (TRADE SECRETS)

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΟΙ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ...

ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ...

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΔΕΙΕΣ & ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ...

OBI E FILING

Tέθηκε σε εφαρμογή η κατά το νέο άρθρο 7Α του Ν. 1733/1987 κατ’ αποκλειστικότητα ηλεκτρονική κατάθεση (e-filing) κάθε είδους τίτλου βιομηχανικής ιδιοκτησίας (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας-πατέντα, σχέδιο/υπόδειγμα, πιστοποιητικό χρησιμότητας κλπ) στον ΟΒΙ. 

Η κατάθεση δύναται να πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας https://efiling.obi.gr/ και απαιτεί δημιουργία λογαριασμού και ταυτοποίηση του καταθέτη μέσω Taxis ή με χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής. Επίσης, τα σχετικά τέλη καταβάλλονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών (κάρτες).

Αναλυτικές οδηγίες για τους καταθέτες παρέχονται (με άδεια CC-BY-SA) εδώ: https://efiling.obi.gr/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82/

Ο ΟΒΙ παρέχει εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη για οποιαδήποτε απορία ή για οποιαδήποτε δυσκολία χρήσης (Help Desk) στα τηλέφωνα 210 6183692-4 από 09:00 έως 16:00 καθημερινά. Επίσης, σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο θα μπορεί να καταθέσει αιτήσεις για τίτλους στις εγκαταστάσεις του ΟΒΙ, στην Κεντρική Διεύθυνση του Οργανισμού και προσεχώς στα κατά τόπους Περιφερειακά Γραφεία μας.

 

Η ρύθμιση.

Το νέο άθρο 7 Α εισήχθη με τον Ν. 4605/2019 (άρθρο 3), ο οποίος, ως γνωστόν, επέφερε σημαντικές αλλαγές στο δίκαιο βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με το κείμενο της νέας διάταξης:

 «1. Από τις 15.4.2019 η κατάθεση στον ΟΒΙ των αιτήσεων για χορήγηση κάθε είδους τίτλων και πιστοποιητικών βιομηχανικής ιδιοκτησίας, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων για τη βιομηχανική ιδιοκτησία, γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Οι αιτήσεις υπογράφονται  ηλεκτρονικά είτε με την ηλεκτρονική υπογραφή του στοιχείου 10 του άρθρου 3 του Κανονισμού 910/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Ιουλίου 2014 (ΕΕ L 257), η οποία έχει νομική ισχύ και είναι παραδεκτή, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 25 του εν λόγω Κανονισμού είτε με την εγκεκριμένη ηλεκτρονική υπογραφή του στοιχείου 12 του Κανονισμού 910/2014, η οποία έχει νομική ισχύ ισοδύναμη με την ιδιόχειρη υπογραφή σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 25 του εν λόγω Κανονισμού.»

Εκκρεμεί η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΒΙ, που εγκρίνεται από τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με την οποία θα καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι διαδικασίες, οι τεχνικές προδιαγραφές και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή της νέας διάταξης, καθώς και οι τρόποι καταβολής των σχετικών τελών και οι ημερομηνίες των πληρωμών.

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω διάταξη ισχύει αναδρομικά από 17.1.2018.

 

Ιστορία.

Η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής κατάθεσης έχει επιχειρηθεί ήδη δύο φορές στο παρελθόν. Ειδικότερα, η νέα διατύπωση αντικαθιστά την προγενέστερη διάταξη του άρθρου 7 Α με τίτλο «Κατάθεση με ηλεκτρονική αλληλογραφία», η οποία είχε προστεθεί με το άρθρο 123 παρ. 3 Ν. 4512/2018 (ΦΕΚ Α 5/17.1.2018) και η οποία προέβλεπε ότι από 2.5.2018 η κατάθεση στον Ο.Β.Ι. των αιτήσεων για χορήγηση κάθε είδους τίτλων και πιστοποιητικών βιομηχανικής ιδιοκτησίας, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων για τη βιομηχανική ιδιοκτησία γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. [για μία παρουσίαση της παλαιότερης διάταξης δείτε εδώ]

Πάντως, η ηλεκτρονική κατάθεση αιτήσεων στον ΟΒΙ είχε επιχειρηθεί αρχικά διά της υπ’αριθμόν 1313/25.10.2017 προσθήκης-τροπολογίας  του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στο σχέδιο νόμου του ίδιου Υπουργείου με τίτλο «Άσκηση Υπαίθριων Εμπορικών Δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», η οποία όμως δεν εντάχθηκε στο τελικό ψηφισθέν κείμενο του ως άνω σχεδίου νόμου, όπως αυτό ψηφίστηκε στις 8/11/2017. [δείτε σχετικά εδώ]

 

Πηγή: https://efiling.obi.gr/; http://www.obi.gr/el/news/15-%ce%b1%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%af%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%b5-%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-2/

 

 

Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ (TRADE SECRETS)

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΟΙ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ...

ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ...

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΔΕΙΕΣ & ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ...