sienna solo

 

H Corfu Robotiki σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διοργανώνουν ομιλία με θέμα:

 

Ηθική και Τεχνητή Νοημοσύνη - Παρουσίαση Αποτελεσμάτων του Έργου SIENNA

την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 και ωρα 19.00

με ομιλήτρια την Καθ. του Ιονίου Πανεπιστημίου Μαρία Κανελλοπούλου-Μπότη.

 

 

Yπενθυμίζεται ότι τo ΙPRights.GR συνεργάζεται επιστημονικά με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα SIENNA-Stakeholder-Informed Ethics for New Technologies with High Economic and Human Rights Impact (HORIZON 2020 Research and Innovation Program), τo οποίο στην Ελλάδα εκπροσωπείται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

 

Το SIENNA ερευνά τις τρεις τεχνολογίες της γονιδιωματικής, της ανθρώπινης βελτίωσης, της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής.

 

Οι προτάσεις του SIENNA βασίζονται σε εκτενείς διαβουλεύσεις με διεθνείς παράγοντες και ειδικούς στη γενετική, γονιδιωματική και την ανθρώπινη βελτίωση και τη ρομποτική και συμπληρώνονται από έρευνες για τη δημόσια γνώμη και τα αποτελέσματα διασκέψεων με πάνελς από πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το SIENNA στηρίζεται από οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός για το ανθρώπινο γονιδίωμα, η ΙΕΕΕ, η EU Robotics, η ALLEA (All European Academies), η UNESCO και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

 

Η ιστοσελίδα του SIENNA είναι https://www.sienna-project.eu/.

 

Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ IPRIGHTS.GR ΚΑΙ SIENNA PROJECT

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: REINVENTING INVENTIVENESS, RECREATING CREATIVITY – INTERNATIONAL PERSPECTIVES ON AI AND IP LAW