thesbookfair

Στο πλαίσιο της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) θα λάβει χώρα διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνει ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), με θέμα:

«Η χρήση των έργων λόγου στις ψηφιακές εκπαιδευτικές δραστηριότητες: Τι προβλέπει η Οδηγία 790/2019 της Ευρωπαϊκής Ένωσης»


τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και ώρα 15:45-17:00

 

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι:

Ευαγγελία Βαγενά, διευθύντρια Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ),

Αντώνης Καρατζάς
, εκδότης - πρόεδρος ΟΣΔΕΛ,


Γιάννης Κλαψόπουλος, προϊστάμενος Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β.),

Δημήτρης Μπαλιάτσας, εκδότης - εκπρόσωπος Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (Σ.Ε.Ε.ΒΙ.).

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιωργανδρέας Ζάννος, δικηγόρος - διευθυντής ΟΣΔΕΛ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εκδήλωσης, στόχος της συζήτησης είναι να ενημερωθούν συγγραφείς, εκδότες, διδακτικό προσωπικό, εκπαιδευτικοί οργανισμοί, σχολικές και ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες για το περιεχόμενο και τις δυνατότητες που παρέχει η Οδηγία, αλλά και να συζητηθούν οι θέσεις των ενδιαφερόμενων πλευρών, προκειμένου να οδηγηθούμε έγκαιρα στην επίτευξη της βέλτιστης λύσης προς όφελος όλων. Η ορθή ενσωμάτωση της Οδηγίας στο εθνικό μας δίκαιο, θα καλύψει τις ανάγκες των εκπαιδευτικών οργανισμών κάθε βαθμίδας για ψηφιακή πρόσβαση σε συμπληρωματικό εκπαιδευτικό υλικό, με όρους και προϋποθέσεις που θα προάγουν τη γνώση, θα στηρίζουν τον κλάδο του εκπαιδευτικού και επιστημονικού βιβλίου και θα προστατεύουν τα δικαιώματα δημιουργών και εκδοτών.


H παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΒΘ thessalonikibookfair.gr, καθώς και μέσω των επίσημων σελίδων του ΟΣΔΕΛ και της ΔΕΒΘ στο Facebook.

 

Πηγή: www.osdel.gr

Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Eικόνα: λεπτομέρεια από https://www.thessalonikibookfair.gr/.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ  

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 14 ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2019/790 ...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΙ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

REDA CONFERENCE 2019: REGULATION AND ENFORCEMENT IN THE DIGITAL AGE