mediagov

Tέθηκε σε λειτουργία η Υπηρεσία Καταγραφής και Εντοπισμού Περιπτώσεων Λογοκλοπής στο Διαδίκτυο που αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ).

 

Η εν λόγω Υπηρεσία είναι διαθέσιμη για τα διαδικτυακά μέσα μαζικής ενημέρωσης (ιστοσελίδες) που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Online Media της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (https://emedia.media.gov.gr/).

 

Ο εντοπισμός και καταγραφή των περιπτώσεων λογοκλοπής μέσω της νέας Υπηρεσίας πραγματοποιείται σε τρία στάδια:

1) συνεχής καταγραφή της ροής ειδήσεων στο ελληνικό διαδίκτυο

2) έλεγχος και σύγκριση των αναρτήσεων για πιθανή λογοκλοπή και

3) προσδιορισμός του πιθανού λογοκλόπου και άμεση ειδοποίηση του χρήστη της Υπηρεσίας.

 

Παράλληλα, η Υπηρεσία μεριμνά ώστε να αναφέρεται παντού η πηγή προέλευσης της αρχικής είδησης.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, η Υπηρεσία χρησιμοποιεί μια σύγχρονη μεθοδολογία εντοπισμού της λογοκλοπής στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας δύνανται να εντοπιστούν περιπτώσεις λογοκλοπής ανάμεσα σε 150.000 δημοσιεύματα από 3.000 domains καθημερινά.

 

Πηγή: http://media.gov.gr/index.php/component/content/article/248-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%83-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/5448-digital_minister_pappas_28_08_2017_katagrafi_entopismos_logoklopi?Itemid=595

Photo Credits: http://media.gov.gr

Επιμέλεια: Θεόδωρος Χίου, Δ.Ν., δικηγόρος πνευματικών δικαιωμάτων (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ