OPI

Update: Διοριστήριο ΦΕΚ 889/25-10-2019 ΤΕΥΧΟΣ Υ.Ο.Δ.Δ.

Mε το από 23/10/2019 Δελτίο Τύπου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), η οποία είναι η εξής:

 

  • Παναγιώτης Τσίρης, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος
  • Νικόλαος Μαυρίκας, Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Αντιπρόεδρος
  • Βασιλική Αλιμπέρτη, Δικηγόρος
  • Μαρία Αντωνιάδου, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ
  • Κλεοπάτρα Κούτρα, Δικηγόρος
  • Ζωή Μαυροσκότη, Δικηγόρος
  • Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Δικηγόρος

 

 

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει ότι: "Σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να διαχειριστεί μείζονος σημασίας ζητήματα ως προς την πνευματική ιδιοκτησία, αλλά και ανοιχτά μέτωπα που κληροδοτήθηκαν. Σε αυτά περιλαμβάνεται η ευθύνη για την ομαλή μετάβαση στο υπό διαμόρφωση τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών, η προσαρμογή του ελληνικού νομοθετικού πλαισίου σε ευρωπαϊκές απαιτήσεις σε ένα δυναμικό πεδίο που εξελίσσεται διαρκώς στη σημερινή ψηφιακή εποχή, αλλά και η εκπροσώπηση της χώρας σε ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα με στόχο τη συνδιαμόρφωση από ελληνικής πλευράς μελλοντικών αποφάσεων και πολιτικών."

 

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω αλλαγή ΔΣ γίνεται ένα μήνα μετά την πρόσφατη σύσταση και λειτουργία νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις εκ μέρους του απερχόμενου ΔΣ και της τρέχουσας Διεύθυνσης του ΟΠΙ και αντίστοιχη γραπτή ανακοίνωση από το ΥΠΠΟΑ.

 

Πηγή: https://www.culture.gr/el/Information/SitePages/view.aspx?nID=3013

Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΠΟΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ