eu copryght

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε στις 19 Μαΐου 2022 αιτιολογημένες γνώμες σε ορισμένα κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, επειδή δεν κοινοποίησαν τα μέτρα μεταφοράς στο εθνικό δίκαιο σχετικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τα συγγενικά δικαιώματα που ισχύουν για ορισμένες επιγραμμικές μεταδόσεις (Οδηγία 2019/789) και σχετικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τα συγγενικά δικαιώματα στην ψηφιακή ενιαία αγορά (Οδηγία 2019/790).

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Ιουλίου 2021 η Επιτροπή κίνησε τη διαδικασία επί παραβάσει, αποστέλλοντας προειδοποιητικές επιστολές, μεταξύ άλλων, και στην Ελλάδα, ελλείψει κοινοποίησης της πλήρους μεταφοράς των δύο Οδηγιών στην εσωτερική έννομη τάξη, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η προθεσμία ενσωμάτωσής τους έληξε στις 7 Ιουνίου 2021.

 

Πηγή: https://ec.europa.eu

Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ: Η ΟΔΗΓΙΑ 2019/790 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ

«ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΒΙΝΤΕΟ» ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2019/790

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2019/790- À quand?