AEPI TROPOLOGIA

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, δρομολογείται νομοθετική πρωτοβουλία δια τροπολογίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κενό που θα δημιουργηθεί σε περίπτωση ανάκλησης της άδειας της ΑΕΠΙ για την έκτακτη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου συνάντηση στην οποία συμμετείχαν τα σωματεία δημιουργών (ΑΣΜΑ 450, Υπέρβαση, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ), η Ένωση Εκδοτών Μουσικής και το Σωματείο των εργαζομένων της ΑΕΠΙ. Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση για το εν λόγω σχέδιο νομοθετικής πρωτοβουλίας που εκπονήθηκε και διατυπώθηκαν απόψεις από όλες τις πλευρές, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης.

 

Πηγή: https://www.culture.gr/el/Information/SitePages/view.aspx?nID=2177

Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΟΣΩΝ ΑΠΟ ΟΣΔ Η ΑΟΔ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΗΣ ΑΕΠΙ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΕΠΙ ΑΕ ...