eu copryght

Ολοκληρώθηκε χθες (9/2/2019) η δημόσια διαβούλευση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο:

 

Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/1564 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Σεπτεμβρίου 2017 σχετικά με ορισμένες επιτρεπόμενες χρήσεις ορισμένων προστατευόμενων έργων και άλλων αντικειμένων προστασίας δυνάμει δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων προς όφελος των τυφλών, των αμβλυώπων και των ατόμων με άλλα προβλήματα ανάγνωσης εντύπων και για την τροποποίηση της οδηγίας 2001/29/ΕΚ για την εναρμόνιση ορισμένων πτυχών του δικαιώματος του δημιουργού και συγγενικών δικαιωμάτων στην κοινωνία της πληροφορίας»

 

Το Σχέδιο Νόμου προβλέπει την αντικατάσταση του ισχύοντος άρθρου 28 Α Ν. 2121/1993 (Αναπαραγωγή προς όφελος τυφλών και κωφαλάλων) με νέο, εκτενέστερο άρθρο, με τίτλο «ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ»

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω νομοθετική παρέμβαση αναμένετο, μιας και η προθεσμία μεταφοράς της ανωτέρω Οδηγίας έχει λήξει από την 11η Οκτωβρίου 2018 και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε πρόσφατα ενεργοποιήσει το μηχανισμό επιβολής κυρώσεων για μη συμμόρφωση εναντίον των κρατών-μελών, συμπεριλαμβανομένης και τη Ελλάδας, που δεν προέβησαν εμπρόθεσμα στη μεταφορά της Οδηγίας 2017/1564.

 

Το σχέδιο νόμου είναι διαθέσιμο εδώ: http://www.opengov.gr/cultureathl/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=30

 

Ο διαδικτυακός τόπος της διαβούλευσης είναι: http://www.opengov.gr/cultureathl/?p=7242

 

Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΟ 2019 ...

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ, ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ...

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: BΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ