eblida


Η Πρόεδρος Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθ. Μαρία Κανελλοπούλου – Μπότη εξελέγη τακτικό μέλος στην Ομάδα Εμπειρογνωμόνων (Expert Group on Information Law, EGIL-ΕBLIDA) για το Δίκαιο της Πληροφορίας της EBLIDA (European Bureau of Library, Information and Documentation Associations).


H Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για το Δίκαιο της Πληροφορίας της EBLIDA στοχεύει στην ευαισθητοποίηση όσον αφορά τα νομικά ζητήματα της παροχής και κυκλοφορίας της πληροφορίας στα αρχεία και τις βιβλιοθήκες αλλά και τη συμβουλευτική και την υποβοήθηση της EBLIDA, των εθνικών βιβλιοθηκών και των μελών της EBLIDA όσον αφορά την επαφή τους με ευρωπαϊκούς θεσμούς, δια μέσου υποδείξεων και συγγραφής εκθέσεων για τη νομοθεσία και τις σχετικές αλλαγές στη νομοθεσία ή τις πολιτικές που θα βελτίωναν τη νομική θέση των βιβλιοθηκών και των αρχείων. Επίσης, στοχεύει στη συνεργασία με άλλους σχετικούς φορείς και θεσμούς για την πλήρωση των ανωτέρω στόχων.


Πηγή: https://ionio.gr/gr/news/20331/

Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)


BΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ: Μ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΠΟΤΗ, «ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ», ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 2020

ΝΕΟΣ ΤΟΜΟΣ: ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: BΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, COVID-19 ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ: Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ «ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ»;