cisac audodia

 

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας (MoU) μεταξύ του ΟΣΔ "AUTODIA - ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ" και της CISAC [Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία ΟΣΔ πνευματικών δικαιωμάτων στιχουργών και συνθετών - Confédération Internationale des Sociétés d'Auteurs et Compositeurs], το οποίο αποσκοπεί στη λειτουργική και εκτελεστική αναβάθμιση του εν λόγω ΟΣΔ, ώστε να λειτουργήσει άμεσα σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και τους διεθνείς κανόνες και πρακτικές, σε στενή συνεργασία με την CISAC.

 

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, το Σύμφωνο Συνεργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων:

  • Την άμεση και πλήρη αναβάθμιση τού ήδη υπάρχοντος συστήματος μηχανοργάνωσής μας (ΙT system) ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί απρόσκοπτα τον τεράστιο όγκο του νέου ρεπερτορίου (ελληνικού και ξένου) που θα εκπροσωπείται πλέον από την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.
  • Την αλλαγή του Καταστατικού και του Κανονισμού Διανομής, σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές και τους επιχειρηματικούς κανόνες της CISAC.
  • Την πλήρη χρηματοδότηση της AUTODIA - ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ από τη CISAC και τους ξένους οργανισμούς (με τη μορφή επιχορηγήσεων και μακροχρόνιων άτοκων δανείων).

 

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω Σύμφωνο Συνεργασίας για αναβάθμιση της AUTODIA - ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ συμπίπτει χρονικά με την προετοιμασία λειτουργίας της ειδικής υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης του ΟΠΙ (ΕΥΕΔ), η οποία δυνάμει σχετικής διατάξεως εκπροσωπεί αυτοδικαίως τα πρώην μέλη της ΑΕΠΙ, εκτός αν αυτά εναντιωθούν έως τις 6/08/2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η AUTODIA-ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ έχει δημοσιεύσει από τις 15/06/2018 ειδική ενημέρωση προς τα πρώην μέλη της ΑΕΠΙ που επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα εναντίωσης και να μετακινηθούν προς τον εν λόγω ΟΣΔ.

 

Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Πηγή: https://www.autodia.gr/File/RetreiveFile/211

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΠΙ (Ε.Υ.Ε.Δ.) ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΕΠΙ

META-AEΠΙ ΕΠΟΧΗ: Η ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΠΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ

ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΣΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΠΙ ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΕΠΙ ...

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΟΣΩΝ ΑΠΟ ΟΣΔ Η ΑΟΔ