OPI

Νέα Διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας με τριετή θητεία διορίστηκε η κα Ευαγγελία Βαγενά, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 345/7.6.2019.

H επιλογή ήταν αποτέλεσμα της εισήγησης της επιτροπής αξιολόγησης που είχε συσταθεί σύμφωνα με την οικεία πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (ΦΕΚ (τεύχος ΑΣΕΠ) 1/15.1.2019) για το σκοπό αυτό και η οποία αποτελούταν από τους:

α) Διονυσία Καλλινίκου, ομότιμη καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ,
β) Σύλβια Σταυρίδου, Επίκουρη καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΔΠΘ, και
γ) Αλέξανδρο Κολιοθωμά, L.L.M., δικηγόρο, μέλος του ΔΣΑ.

 

Οι φάκελοι όλων των υποψηφίων, μαζί με τεκμηριωμένη εισήγηση της Επιτροπής, με πλήρη και ειδική αιτιολόγηση βάσει των επιστημονικών προσόντων, της επαγγελματικής εμπειρίας και της συνέντευξης εκάστου υποψηφίου, υποβλήθηκαν στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού η οποία προέβη στον διορισμό, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του ΟΠΙ.

Υπενθυμίζουμε ότι η προκάτοχος, κ. Ειρήνη Σταματούδη, είχε παραιτηθεί το φθινόπωρο του 2018, επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, αδιαφάνεια, διακριτική μεταχείριση και απουσία εποπτείας του ΟΠΙ υπέρ της ΕΥΕΔ (Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης), με επιστολή παραίτησης η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 16.10.2018.

 

Πηγή: www.opi.gr


Επιμέλεια: Δρ. Θεόδωρος Χίου, Δικηγόρος Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Ψηφιακών Τεχνολογιών και Καινοτομίας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΟΠΙ

ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ...

META-AEΠΙ ΕΠΟΧΗ: Η ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΠΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟ

ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΣΔ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΠΙ ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΕΠΙ ...

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΟΣΩΝ ΑΠΟ ΟΣΔ Η ΑΟΔ